Warning: array_keys() expects parameter 1 to be array, object given in /home/incassod/www/wp-content/plugins/script-compressor/script-compressor.php on line 348

Warning: max(): When only one parameter is given, it must be an array in /home/incassod/www/wp-content/plugins/script-compressor/script-compressor.php on line 348
Wat is Factoring? En wat is het verschil met incasso? | 1. Incassobureaus

Ontvang gratis tot 3 offertes van incassobureau's

Wat is het totale bedrag van al uw openstaande facturen?
Minder dan 1.999 €
2.000 € tot 9.999 €
10.000 € tot 49.999 €
Meer dan 50.000 €
Hoe lang staat de meerderheid van uw onbetaalde facturen reeds open?
Minder dan 6 maanden
Tussen 6 maand en 2 jaar
Meer dan 2 jaar
Niet relevant / Ik weet het niet
Hoeveel onbetaalde facturen heeft u?
1 tot 20
20 tot 50
50 tot 100
Meer dan 100
Ik heb (nog) geen openstaande facturen
Welke type klanten heeft u?
Vooral particulieren
Vooral bedrijven en/of overheden
Particulieren en bedrijven
Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoon
U bent...
Adres (straat, nr., bus)
Postcode
Plaats
Land


offertes incasso

Wat is Factoring? En wat is het verschil met incasso?

Offertes: vergelijken  Rubriek: 1. Incassobureaus
Facturen incasso

Incasso en factoring: u hebt er als zaakvoerder ongetwijfeld al van gehoord. Maar weet u ook wat deze bureaus exact doén? Er bestaan namelijk verschillende misverstanden over hun werkwijze. Zo dreigen zij bijvoorbeeld niét meteen met gerechtelijke stappen om tot betaling aan te zetten – dat is trouwens wettelijk verboden. Ze proberen integendeel de rechtbank en deurwaarder net zoveel mogelijk te vermijden.

Onbetaalde facturen: een vaak voorkomend en heel vervelend probleem. Ten eerste omdat u inkomsten derft (en tegelijk zelf betalingen moet uitvoeren), ten tweede omdat u de (mogelijk) goede relatie met de klant te grabbel gooit door hem tot betaling te dwingen. Terugvordering is een delicate kwestie. De beste oplossing is dan ook de hulp van een specialist ter zake: een incasso- of factoringbureau.

De voordelen van incasso of factoring

150 inkoopgids Wat is Factoring? En wat is het verschil met incasso?

Incasso: een oplossing zonder zorgen

1. Gemoedsrust dankzij Incasso of Factoring

Een samenwerking met een incasso- of factoringbedrijf levert verschillende voordelen op. Gemoedsrust is de belangrijkste: u moet zich geen zorgen meer maken over, of energie en tijd investeren in onbetaalde facturen. Sowieso krijgt u uw geld, of, als de kredietwaardigheid van de debiteur ondermaats is, het maximaal terugvorderbare bedrag. Dat geeft u alle ruimte om te focussen op uw core business.

2. Liquiditeit

Een tweede voordeel: met behulp van een invorderingsinstantie krijgt ook uw bedrijf een beter zicht op de liquiditeit, rendabiliteit en solvabiliteit van uw klanten. U profiteert optimaal van de nauwkeurige info over, en analyse van de debiteuren: u kunt op die manier gemakkelijker bepaalde lopende klantenrelaties verbreken, of voor toekomstige orders de meest geschikte – lees: financieel betrouwbaarste of gezondste – prospects selecteren.

2 150x150 Wat is Factoring? En wat is het verschil met incasso?

Vind specialisten in geldterugvordering

3. Samenwerken met specialisten

Voordeel nummer drie is dat incasso- en factoringbedrijven een heel overtuigende indruk maken op debiteuren. Omdat deze specialisten op de hoogte zijn van alle mogelijke (rechts)middelen, en perfect weten hoever ze kunnen (en niet mogen) gaan, zal een klant sneller geneigd zijn de factuur alsnog te betalen, en dat in de toekomst misschien zelfs meteen te doen – vooral ook omdat factoringbedrijven de facturen heel nauwgezet opvolgen, en eventuele rappels versturen. Deze gedrevenheid is logisch: hun inkomsten halen ze net uit betaalde facturen. Vind zelf een oplossing voor het beheer van uw schulden. Vergelijk verschillende bureau’s en ontdek de voordelen van incasso en schuldvordering.

Wat is het verschil tussen Incasso en Factoring?

En wat is nu precies het verschil tussen incasso en factoring? Grosso moo komt het neer op snelheid en doelgroep. Wanneer een klant weigert zijn facturen te betalen, schakelt u na verloop van tijd een incassobureau in. Dit zal alles in het werk stellen om de achterstallige facturen terug te vorderen. Zowel bij bedrijven als particulieren.

Bij factoring moet u niet wachten: u speelt uw facturen direct door aan het bureau, en krijgt meteen het verschuldigde bedrag uitbetaald, minus de commissie voor het factoringbedrijf. Dat bedrag dekt hun administratie, bewaking, financiering, insolventie-risicodekking en de inning zelf. Het komt er dus eigenlijk op neer dat het factoringbedrijf uw facturen ‘koopt’. Factoring is alleen mogelijk in een B2B-omgeving. Als u dus vooral particuliere klanten hebt, is incasso aangewezen.

580 incasso belgie 5 Wat is Factoring? En wat is het verschil met incasso?


Heeft u ook onbetaalde facturen en bent u op zoek naar incassobureau dat u kan helpen om facturen sneller in te vorderen? Stuur hier een aanvraag en ontvang snel tot 3 offertes van incassobureau's. Deze offertedienst is 100% gratis en vrijblijvend.